KAKO SE POSTIŽE NEFORMALNA ELEGANCIJA U STANU

Želite da vaš životni prostor bude moderan i udoban? Da oslikava vaš temperament i životni stil? Da bude elegantan, ali ne pretenciozan?

To možete lako da postignete, kažu stručnjaci za enterijer i predlažu kombinovanje rustičnog i modernog stila.

Stanovi dekorisani na taj način imaju očaravajući izgled koji je neprolazan, vanvremenski, ali istovremeno otvoren za povremena osveženja u skladu sa trendovima.

Minimalistički uređeni stanovi – velike prostorije u kojima je malo nameštaja i detalja, uglavnom u jednoj boji, su moderni i laki za održavanje, ali mnogim osobama nedovoljni jer nisu u skladu sa njihovim karakterom, životnim navikama i potrebama. U tom slučaju odlično rešenje su rustični elementi.

Komadi nameštaja od drveta, kamena, gline, detalji koji simbolišu prirodu i tradiciju, će odlično doći do izražaja u minimalistički opremljenom prostoru, daće mu toplinu i prefinjenost, eleganciju koja nije pretenciozna.

Čist i moderan dizajn savršeno korespondira sa drvenim podovima na kojima se nalaze tepisi od vune, krzna ili kože. Svi drveni detalji (stolovi, stolice, police…) podrazumevaju se u rustičnom enterijeru, a kako drvo ume da bude težak detalj, uvek je dobro postići balans uz nekoliko nežnih i lakih elemenata u beloj ili krem nijansi.

Boje koje dominiraju u rustičnim elementima su braon, bež, boja peska, svetlo siva, zelena i topla nijansa žute, odlično se uklapaju uz velike bele površine u stanu. Grublji, prirodni oblici rustike uneće dinamiku u čiste linije modernog prostora.

Kombinacija ova dva prelepa stila doprinosi udobnosti životnog prostora, opuštenosti koju isključivo minimalistički opremljen stan nikada ne može da ima.

Podelite:
Share on facebook
Facebook
Podelite:
Share on facebook
Facebook