KUĆNA BIBLIOTEKA – NAJKORISNIJI UKRAS U STANU

Kućna biblioteka nije samo ukras u stanu – to  je mesto na kojem se nalaze sve one lepe reči koje nas opuštaju i zabavljaju u trenucima dokolice, korisne knjige kojima širimo svoje vidike, stručna literatura koja nam pomaže da napredujemo u poslu.

Kućna biblioteka je, zapravo, najbolji prijatelj u trenucima poput ovog – kada usled vanrednog stanja sedimo kod kuće i imamo višak slobodnog vremena. Knjige su uvek tu i možemo da im se obratimo bez najave. Pružiće nam ono što tražimo bez ikakvih uslova, osim da ih redovno čistimo. Da li znate kako se to radi? Najbolje je suvom pamučnom krpom prebrisati police, a knjige izneti na terasu ili prašinu ukloniti usisivačem.

Osim za čitanje, sada imamo vremena i da ponovo preslažemo svoje knjige: po žanrovima, piscima, jezicima, tematici… mnogo je načina kako će se one družiti na polici, a mi ćemo odabrati onaj koji nam omogućava da lako i brzo pronađemo neki naslov kada nam zatreba.

Kada smo svoju kućnu biblioteku doveli u red, možemo da joj se posvetimo na najbolji način – čitanjem.

Sada je prilika da u udobnosti svoga doma, u samo našoj sigurnoj luci uronimo u sve one knjige za koje ranije nismo imali vremena, ili da ponovo pročitamo dela koja smo mnogo voleli. Možemo i da pružimo novu šansu školskoj lektiri koja nam je ponekad bila dosadna i nerazumljiva u tinejdžerskim danima.

Oni koji vole da pišu sada mogu i time da se bave i da svojoj kućnoj biblioteci dodaju pravi dragulj  –  knjigu koju su sami napisali.

 

Podelite:
Share on facebook
Facebook
Podelite:
Share on facebook
Facebook