SAVET STRUČNJAKA – NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU PRILIKOM KUPOVINE NEKRETNINA

Kupovina stana jedan je od najznačajnijih događaja u životu, kome se pristupa planski i odgovorno, kako bi finalizacija procesa bila uspešna. Cena nekretnine koja je nekada bila presudna, sada je samo jedan od ključnih faktora, jer prateći tokove savremenog načina života na nju neminovno utiču lokacija, struktura stana i komfor.

Ukoliko želite stan sa određenim rasporedom prostorija i boljom orjentacijom u zgradi, preporučuje se kupovina nekretnine u izgradnji. Takvi stanovi se najbrže prodaju, naročito ako su na atraktivnoj lokaciji.

Pored povoljnije kupoprodajne cene,  posebna prednost pri kupovini stambenih jedinica u izgradnji u odnosu na useljive, je i mogućnost preciziranja dinamike isplate stana koja najviše odgovara budućem vlasniku nekretnine. Tokom izgradnje, pojedini stambeni  kompleksi imaju obezbeđeno projektno finansiranje, što kupcima omogućava kupovina stanova u izgradnji i uz pomoć stambenog kredita, čak i u najranijim fazama gradnje.

Ulaganje u nekretnine, pogotovu u novogradnji, itekako ima i svojih investicionih prednosti, koje se najviše tiču onih kojima je to prvi stan, pa mogu da računaju i na određene poreske olakšice i povraćaj PDV-a. Takođe, krediti za kupovinu stanova nikad nisu bili povoljniji, pa trenutno sve ide u prilog ulaganju u ovu vrstu investicija. Pored toga, vrednost nekretnine u izgradnji u novim stambenim kompleksima koji nude savremen koncept stanovanja – profesionalno održavanje, dvadesetčetvoročasovnu recepciju, video nadzor, kartični pristup kompleksu i parking prostoru, ima tendenciju povećanja vrednosti do poslednje faze izgradnje kompleksa, pa time za kupca stana predstavlja sigurno ulaganje. 

Kako biste bili sigurniji u odabiru odgovarajuće nekretnine, najbolje je da se obratite renomiranoj i stručnoj konsultantskoj kompaniji iz oblasti nekretnina, koja će vam odgovorno i profesionalno ponuditi svoje veliko konsultantsko iskustvo.  Od zaposlenih koji će vas pratiti na putu pretvaranja nekretnine u vaš dom sigurno ćete dobiti prave informacije i savete, i podršku u svim fazama kupoprodajnog procesa.

Ono što je veoma važno jeste poverenje koje kupac ima u investitora, njegove dosadašnje projekte, kao i u stepen ispunjenja njegovih obaveza. Kada se sve uzme u obzir i isplativost investicije i smanjen rizik kada se stan kupuje od renomiranog investitora, kupovina nekretnine u ovom momentu smatra se sigurnijim ulaganjem od ostalih vidova investiranja. 

Naše tržište je sve atraktivnije za strane investitore i njihova ulaganja, što se ogleda i u velikom broju završenih i planiranih projekata. Svedoci smo izgradnje fenomenalnih arhitektonskih rešenja na Novom Beogradu, koja ne odudaraju od savremenih svetskih trendova. Novoizgrađeni objekti nude stanarima ne samo blizinu centralnogradskih lokacija, već i sigurnost, komfor i originalna rešenja enterijera.

Upravo takav je projekat renomiranog investitora Shikun&Binui, Wellport – prvi kondominijum na Novom Beogradu, koji će svojim budućim stanarima ponuditi sadržaj koji u potpunosti zadovoljava sve potrebe savremene porodice.

Mina Kalezić

Sales & Marketing Director

CBS International

Podelite:
Share on facebook
Facebook
Podelite:
Share on facebook
Facebook