PRAZNIČNA ATMOSFERA U VAŠEM DOMU: SAVETI ZA USKRŠNJU DEKORACIJU

Uskršnja dekoracija će doprineti boljem raspoloženju, a to nam je ovih dana svima potrebno. Iskoristite slobodno vreme i napravite dekoraciju sami. Još ako se u tom cilju angažuju svi ukućani, pre svega deca, zadovoljstvo će biti veće.

Galerija slika u dnevnoj sobi? Što da ne! Uskrs je veseli praznik koji je inspirisao mnoge umetnike širom sveta, a sada će i vašu decu. Dajte im blok i bojice i neka naprave svoja umetnička dela koja ćete izložiti na slobodnom zidu u stanu.

Ofarbana jaja, ali i slatkiši, mogu da se posluže i u kartonskim fišecima koje ste takođe sami obojili i napravili, a ako ste malo spretniji, vrh fišeka možete da isečete u obliku zečijih ušiju.

Obojene kartone možete izrezati u obliku jaja, povezati kanapom ili ukrasnom trakom i okačiti na pult u kuhinji, na prozor u trpezariji ili na nekom drugom mestu u svom domu.

Bojadisana jaja su najlepši ukras, a možete ih postaviti u male čaše koje već imate kod kuće, minijaturne saksije, kofice… ukrasna traka uvezana oko improvizovanih držača za jaja doprineće da vaša dekoracija bude lepša i veselija.

Uskršnja jaja, zeke, piliće… možete da napravite i od plastelina, ali ukoliko ga nemate umesite testo od sledećih sastojaka: dve i po čaše brašna, dve čaše ključale vode, kašike ulja, kašike soli, dve kesice limuntusa, boje za kolače.

Budite kreativni, maštoviti, uživajte u igri, uživajte u svom domu – svojoj sigurnoj luci.

Uskrs je praznik veselja i ljubavi, pre svega nade u bolje sutra, a to nam je sada najpotrebnije.

 

Podelite:
Share on facebook
Facebook
Podelite:
Share on facebook
Facebook