KAKO DA UREĐENJEM STANA PRIVUČETE NOVAC I USPEH

sg

Da bi se “privukli” novac i uspeh, potrebno je uspostaviti sklad u prostoru u kojem živimo ili radimo, a to je moguće ukoliko se pridržavamo saveta drevne kineske veštine – feng šui.

Osim figurica, za koje se veruje da „privlače“ novac u kuću – kornjača na podu kraj ulaznih vrata, ili žaba sa tri stopala koja drži novčić u svojim ustima, koja bi takođe trebalo da stoji kraj ulaznih vrata i da „gleda“ u središnji deo stana, feng šui predlaže i što više živih boja u onim delovima stana u kojima najčešće obavljamo poslove sa finansijama.

Takođe, boje koje „privlače“ novac su zelena (koja simbolizuje rast, razvoj, vitalnost) i ljubičasta (koja simbolizuje bogatstvo), te se savetuje da barem neki zid u stanu bude okrečen u tim bojama.

Da bi se obezbedio bolji protok novca, mala fontana može stajati na radnom stolu, na primer.

Važno je i da hodnik kroz koji se ulazi u stan bude čist, prohodan i dobro osvetljen, jer se na taj način „poziva“ dobra energija da uđe u stan.

Stručnjaci za feng šui u tom smislu savetuju i da se prostor u kojem živimo redovno renovira, ili da barem povremeno pomerimo nameštaj jer se na taj način menja energetski tok u stanu.

Novac ne bi trebalo da držimo zgužvan na raznim mestima po kući, već lepo i uredno složen. Isto važi i za račune – trebalo bi ih držati u kutijama ili fasciklama živih boja i pregledno složene. Feng šui svetuje i da račune držimo u levoj strani radnog stola.

Dakle, onako kako se vi ophodite prema novcu i novac će se ophoditi prema vama, kaže drevna kineska veština.

 

Podelite:
Share on Facebook
Facebook