VEŽBANJE KOD KUĆE: OVO, MOŽDA, NISTE ZNALI…

Veoma je važno da se redovno rekreiramo. Na taj način čuvamo naše zdravlje ali i dobro raspoloženje. Tokom treninga naš organizam proizvodi takozvane hormone sreće – endorfin, serotonin i dopamin, zbog čega smo posle vežbanja uvek lepo raspoloženi.

Ako se redovno rekreiramo nećemo se ugojiti, samim tim ćemo ojačati imunitet jer će nam krvna slika biti dobra, bez povišenog holesterola i šećera. I na kraju – izgledaćemo lepše, zdravije i svežije.

Zato hajde da iskoristimo višak slobodnog vremena koji imamo usled vanrednog stanja koje je uvedeno kao vid prevencije širenja virusa korona, i da vežbamo kod kuće.

Nemojte da se vadite na manjak prostora jer gde je volja tu je i rešenje. Na YouTube kanalu postoji pregršt video treninga tako da svako može da pronađe onaj koji najviše odgovara njegovim potrebama i uslovima u kojima vežba.

Važno je da sebi postavite razumne ciljeve, da vežbate polako i da pazite da se ne povredite. Nekoliko čučnjeva, trbušnjaka, vežbe izdržaja, istezanje, joga za početnike… dovoljno je za vežbanje kod kuće i bez nadzora stručnjaka.

Garderoba za rekreaciju mora biti udobna i čista, a rekvizite možemo i sami da napravimo. Nemate tegove? Plastične flašice za vodu napunite pirinčem do željene težine. Nemate strunjaču? Na pod stavite ćebe ili prostirku za plažu.

Vežbanje će biti zanimljivije ako je u društvu, te uključite i ostale ukućane, a možete i putem video poziva da trenirate istovremeno sa svojim prijateljima.

Pazite samo da se ne povredite i da ne precenite svoju kondiciju jer vežbanje treba da bude uživanje i zabava.

Pa, da počnemo…

Podelite:
Share on facebook
Facebook
Podelite:
Share on facebook
Facebook