ZA LJUBITELJE MAČAKA: KAKO SE UKLANJA NEPRIJATAN MIRIS PESKA

Bez obzira na to da li maca u svom toaletu koristi pesak, kamenčiće, piljevinu, novine… neprijatan miris urina u čitavom stanu ili kući, je čest problem.

Takođe, dešava se da su se ukućani navikli na taj miris i da ga više ne registruju kao neprijatnost, zbog čega im se preporučuje da pitaju goste ili komšiluk, da li zbog njihove mace, slatke i šarmantne, prostor u kojem zajedno žive ipak smrducka.

Najbolje rešenje je da se mačiji toalet čisti svakoga dana tako što ćete isprljani sadržaj bacati i zameniti novim.

Vlasnici mačaka kažu da piljevina i pesak, više nego kamenčići, upijaju i zadržavaju neprijatan miris urina. Zato, ukoliko koristite nešto od toga, prospite malo sode bikarbone koja će apsorbovati vlagu i neutralisati neprijatne mirise.

Osim sadržaja, koji bi trebalo da menjate svakodnevno, povremeno promenite i posudu u kojoj stoje pesak, piljevina ili kamenčići. Bez obzira na to što tu kadicu redovno perete (deterdžentom, ili rastvorom vode i sode bikarbone), makar jednom godišnje kupite novu posudu, a staru bacite.

U blizini mačijeg toaleta držite uvek otvoren prozor ili osveživač za prostorije, ali ne kupovni već prirodni. Veštački sastojci mogu da smetaju maci. Koristite štapić cimeta, karanfilić, eterično ulje, kesicu lavande, mentu ili ruzmarin u saksiji.

Podelite:
Share on Facebook
Facebook