KAKO DA BRZINSKI RASHLADITE VINO

Ne, nećete dodati led u čašu sa vinom jer ćete tako samo pokvariti ukus i miris svog omiljenog vina.

Postoji bolje rešenje.

Uzmite dublju posudu, sipajte vodu, dodajte led i pola šake soli. Na kraju, u sve to stavite bocu vina i za kraće od pet minuta ćete moći da uživate u ravnomerno rashlađenom piću!

Nemate led? Ne očajavajte! I u tom slučaju postoji način da rashladite vino.

Najobičniji peškir, ili deblju kuhinjsku krpu, pokvasite i obmotajte oko boce, a zatim je stavite u zamrzivač na 20 minuta.

Za to vreme možete, na primer, da spremite ostalo posluženje: sireve, pecivo, pršut… da upalite mirisne sveće…

Ali pazite da se ne zanesete u tim pripremama i zaboravite na vino u zamrzivaču, jer ne treba da poslužite ledenu limunadu već tek rashlađeno vino.

 

Podelite:
Share on facebook
Facebook
Podelite:
Share on facebook
Facebook