ZAŠTO TREBA DA ŽIVITE U KONDOMINIJUMU KOJI POSEDUJE SOPSTVENU ZELENU POVRŠINU?

Među najučestalijim zahtevima pri kupovini nove nekretnine su stanovi koji nude mogućnost života u urbanim sredinama okruženim zelenilom. Poznato je da oaze prirode u gradskoj sredini, poput zelene površine u kondominijumu, značajno pomažu u prevazilaženju stresa kome smo svaki dan neminovno izloženi.

Zbog savremenog načina života, punog porodičnih, poslovnih i drugih obaveza, mnogi sanjaju da se po povratku u svoj dom odmore uz opuštajući efekat zelene površine ili parka.

U mnoštvu zgrada okruženih betonom, život u stambenom kompleksu koji vam omogućava 24-časovnu dostupnost zelenoj površini i parku, čini se kao ostvarenje sna.

Zato je koncept kondominijuma najbliži idelnom, s obzirom da obuhvata sve one aspekte koji su neophodni za život visokog kvaliteta – jer vi i vaša porodica ne zaslužujete ništa manje.

Ove oaze prirode, takođe podstiču na zdraviji život. Urbane zelene površine, poput parkova u kondominijumu, predstavljaju važno mesto za sportske i druge rekreativne aktivnosti.

Život u gradu ne znači da ne možete imati koristi od blizine zelenih površina. Urbanisti počinju da prepoznaju njihov značaj za javno zdravlje.

I dalje se pitate zašto bi trebalo da uzmete u obzir život u stambenom kompleksu sa sopstvenim zelenim površinama? Neka vam sledeći činjenice pruže odgovor na to pitanje.

Poboljšajte raspoloženje

Kontakt sa prirodom ima pozitivne i revitalizujuće efekte na mentalno zdravlje i sveopšte blagostanje. Koje su to koristi života u zelenim urbanim područjima i koje benefite pojedinci koji žive u prirodnijim sredinama imaju? Jutarnja kafa na terasi i pogled na zelenilo unutar vašeg stambenog kompleksa ili šetnja parkom koji vam je na dohvat ruke, samo su neke od prednosti života u modernim nekretninama.

Zaštitite se od stresa

Posle dugog dana u kancelariji, sve što želite je da predahnete i da se opustite. Odmor i relaksacija i te kako mogu da vas sačekaju kod kuće! Nema potrebe da gubite dragoceno vreme tražeći najbližu zelenu površinu, park ili teretanu, jer oni se sada nalaze u okviru vašeg stambenog kompleksa. Uživanje u zelenim površinama unutar kondominijuma predstavlja vaše sigurno mesto – prostor koji vas štiti od stresnih događaja.

Aktivan životni stil nadohvat ruke

Život u kondominijumu stiče neverovatnu popularnost, prvenstveno zahvaljujući mnogobrojnim pogodnostima za aktivan život. Samo stanari kondominijuma mogu koristiti parkove, zelenu površinu, dečje igralište, teretanu na otvorenom, kutak za kućne ljubimce – bilo za šetnju, rekreaciju, druženje ili aktivan odmor. Da li znate da život u blizini zelenih površina može da poboljša i vaše fizičko zdravlje? Parkovi i teretane na otvorenom koji su na tik od vas, doprinose aktivnom načinu života i prosto vas mame da pojačate svoju fizičku kondiciju i pospešite svoje zdravlje.

Zelene površine imaju terapeutske efekte

Veličina prosečnog stana predstavlja ograničeno područje za vežbanje u zatvorenom. Najbolje od svega je što možete izaći ispred svog stana i uživati u raznim sadržajima u svojoj stambenoj zajednici, u okviru teretane na otvorenom. Ili jednostavno možete uživati u relaksaciji sa vašim kućnim ljubimcem koji će biti presrećan dok bude koristio deo koji je posebno namenjen za njega. Neka vam postane navika da se šetate ili rekreirate na otvorenom travnjaku.

Pospešite kondiciju i pravilan razvoj dece

Poznato je da fizičke aktivnosti mogu biti korisne za kognitivni razvoj dece. Kako nam deca sve više vremena provode ispred ekrana, nema ništa bolje od toga da im obezbedimo život u stambenoj zajednici koja poseduje sopstveni park i zelenu površinu. Zelene površine mogu pomoći u podsticanju vaše dece na zabavu pod vedrim nebom. Otvoreni travnjaci i dečija igrališta u kondominijumu dizajnirana su za uživanje i bezbednost najmlađih stanara.

Važno je znati da, i pored buke, gužve i stresnog života u velikim gradovima, postoje moderni stanovi, koji, iako u jezgru poslovnih i drugih gradskih dešavanja i blizu važnih saobraćajnica, predstavljaju oazu mira i zelenila, koja čeka na vas nakon dugog dana. Samo treba tražiti na pravim mestima.

Nakon kondominijuma Central Garden u starom jezgru Beograda i Voždovih kapija na Voždovcu, kompanija Shikun & Binui Group s ponosom predstavlja projekat koji oduzima dah  – Wellport kondominijum na Novom Beogradu.

U urbanoj sredini pronađite svoju oazu mira, komfora i udobnog života.

 

Podelite:
Share on facebook
Facebook
Podelite:
Share on facebook
Facebook