NOVI BEOGRAD – NOVI CENTAR GRADA

Kada neko kaže – centar Beograda – mnogi više ne pomisle samo na Terazije, Knez Mihailovu ulicu i Trg Republike, već i na „onu stranu reke“.

Zašto?

Zato što Novi Beograd svojim žiteljima pruža sve što i „krug dvojke“, čak i više.

„Preko mosta“ se nalazi više od 20 osnovnih i osam srednjih škola, od kojih su dve gimnazije. Tu su i mnogobrojne institucije kulture među kojima se izdvaja Muzej savremene umetnosti, a o provodu u novobeogradskim klubovima, restoranima i kafeima pišu svetski mediji.

novi beograd

Arena i ostali sportski centri takođe su poznati mnogima koji ne žive u srpskoj prestonici ali su je posetili zbog utakmica i koncerata koji se tu često organizuju. Najveći tržni centar u regionu nalazi se baš na Novom Beogradu, ali ono što novi centar grada čini značajno komfornijim od starog je priroda – šetališta uz reku, biciklističke staze, mir i tišina u večernjim satima.

Novi Beograd se izdvojio i kao idealna lokacija za poslovne ljude, s obzirom na to da je potrebno samo nekoliko minuta vožnje do aerodroma „Nikola Tesla“. Tako je Novi Beograd postao adresa vodećih domaćih i inostranih kompanija, kao i najvećeg poslovnog parka u prestonici – Airport City.

wellport

Zato ne čudi što je renomirana izraelska kompanija Shikun & Binui Group odabrala da baš u ovom delu prestonice izgradi luku dobrog života – Wellport. Reč je o kondomonijumu koji će imati 500 najsavremenije opremljenih stambenih jedinica.

Stanovnici ovog savremenog stambenog kompleksa će s punim pravom moći da kažu da žive u novom centru Beograda, a reku će prelaziti samo kada se zažele gradske vreve, gužve i buke.

Podelite:
Share on facebook
Facebook
Podelite:
Share on facebook
Facebook