DEKORACIJA ZA LUKSUZNI IZGLED SVAKOG PROSTORA

Ne može svako da živi u dvorcu, ali luksuz i otmena atmosfera nedostižnih kraljevskih salona, može da se postigne u svakom životnom ili radnom prostoru, zahvaljujući sledećim detaljima:

Gipsani radovi i plastična dekoracija za zidove i plafone

Ništa ne doprinosi klasičnoj otmenosti kao ukrasi na zidovima i plafonima koji mogu biti od gipsa ili plastike. Bez obzira na to da li ćete se odlučiti za lajsne, takozvane medaljone ili veće panele, znajte da bi trebalo da budu iste boje kao i zidovi ili plafoni, jer u suprotnom rizikujete da ti ukrasi postanu kič dodaci.

Ogledalo u zlatnom ramu

Duh luksuza unećete u svoj stan pomoću ogledala koje ima masivni zlatni ram. Ono može da visi na zidu ili da stoji na podu, može biti upadljivo i veće, ali ne bi trebalo da dominira u prostoru.

Zavese i draperije

Ako niste sigurni koje boje i dezena treba da budu vaše zavese, konsultujte stručnjake za opremanje enterijera, pogledajte magazine za opremanje prostora i pažljivo izaberite. Uloga zavesa i draperije nije samo da budu ukras u kući, već i da vas zaštite od spoljašnje svetlosti, ali i da učine da prostorija vizuelno deluje viša, ukoliko su okačeni od plafona do poda.

Kristalni lusteri

Pazite samo da masivni kristalni luster „ne proguta“ prostor u kojem visi. Ta vrsta rasvete mora dimenzijama da se uklopi u veličinu sobe, zato za manji prostor birajte manje lustere. Njihova namena je da doprinesu atmosferi luksuza, da daju specifičan ton prostoriji, a ne da budu upadljivi svetleći objekti koji skreću pažnju.

Kamin

Kamin je tokom godina evoluirao od mesta okupljanja porodice tokom dugih zimskih noći, do ukrasa koji prostoru u kojem se nalazi daje dodatnu toplinu, čak i kada se ne koristi.

Antikviteti

Stolovi u neoklasičnom stilu, bidermajer komode, art deko fotelje, porcelanske vaze, mermerne lampe… daće vašem životnom prostoru patinu neprolaznog stila koji asocira na salone u kojima su nekada uživali isključivo pripadnici aristokratije i plemstva.

 

 

Podelite:
Share on facebook
Facebook
Podelite:
Share on facebook
Facebook