KUPOVINA STANA U IZGRADNJI: PUT PRETVARANJA NEKRETNINE U DOM

Kupci stanova su danas sve sofisticiraniji u svojim zahtevima u vezi s kvalitetom života koji očekuju, i zato prepoznaju prednosti kupovine u ranoj fazi izgradnje.

„Stanovi u izgradnji su povoljniji od već gotovih stambenih jedinica, a kupci mogu da ih prilagode svojim željama i potrebama“, kaže arhitekta Gabriela Radeka i objašnjava na šta prilikom kupovine stanova u izgradnji kupci najviše obraćaju pažnju i šta najčešće žele da modifikuju:

„Iz dosadašnjeg iskustva, kupci prvenstveno obraćaju pažnju na sanitarne čvorove, njihov raspored i opremljenost. Najčešće modifikacije radimo u tom delu stana. Sledeće su pozicije unutrašnjih klima uređaja, kao i grejnih tela. Mnogo je onih koji odustaju od kade i odlučuju se za tuš-kabinu. Često u stanovima koji imaju više soba i gde su projektom definisani toalet i kupatilo, kupci kroz modifikacije pretvaraju toalet u vešernicu ili ostavu, dok kupatilo dobija funkciju gostinskog toaleta“.

S obzirom na to da su kupci danas ekološki osvešćeni, sve je više onih koji upravo zbog prirodnih materijala i opreme koja je u skladu sa zahtevima energetske efikasnosti, biraju stanove kakve nudi Wellport, prvi kondominijum na Novom Beogradu.

„Sve češće nas kupci stanova pitaju kog energetskog razreda je zgrada u kojoj se stan nalazi, kao i koji će materijali biti korišćeni prilikom izgradnje, a lično smatram da je kupcima to važnije sa aspekta izolacije objekta, nego iz ekoloških razloga. Zbog toga je i veliko interesovanje za stanove u kondominijumu Wellport, jer je tokom izbora materijala za gradnju akcenat upravo na prirodnim materijalima.“

Na putu pretvaranja nekretnine u dom, veliko iskustvo, saveti i podrška arhitekte mogu biti veoma dragoceni. Kupci su otvoreni za sugestije, kaže arhitekta.

„Većina kupaca se konsultuje sa nama jer žele da se bolje upoznaju sa tehničkim osobinama objekta i stana za koji su se odlučili. Tom prilikom im dajemo savet koje su tehničke mogućnosti u pogledu modifikacija njihovog budućeg stana. Ti saveti jesu dragoceni kada su manje modifikacije u pitanju, s obzirom na to u tom slučaju izlazimo u susret kupcu, pa tražene izmene šaljemo direktno izvođaču na realizaciju. Kada su veće modifikacije u pitanju, svakako smo tu da posavetujemo i arhitekte kupaca i da zajednički dođemo do najboljeg rešenja.”

 

Podelite:
Share on Facebook
Facebook