ŠTA JE ZAJEDNIČKO KUPCIMA KONDOMINIJUMA U BEOGRADU

Kondominijumi osvajaju srca žitelja građana Beograda. Central Graden u užem centru Beograda, kao i Voždove kapije na Voždovcu, već imaju svoje stanare. Uskoro će i Novi Beograd dobiti prvi savremeni stambeni kompleks zatvorenog tipa – Wellport.

Prodajna kancelarija i pokazni stan su otvoreni u Ulici Tadije Sondermajera, a zainteresovanost kupaca je velika.

„Koncept kondominijuma je zaista izuzetno popularan među kupcima, a sva tri projekta: Central Graden, Voždove kapije i Wellport su pažljivo konceptualno osmišljeni i odgovaraju ciljnoj grupi kupaca za tri potpuno različite lokacije. Ono što je zajedničko jeste da i treći po redu kondominijum renomiranog izraelskog investitora Shikun & Binui Group, kupcima nudi više od kupovine stana. Od jula meseca kada smo otvorili Wellport prodajnu kancelariju do danas, prodato je više od 80 odsto prve faze projekta, i polako se priprema druga faza, pri čemu se već formira lista zaintresovanih kupaca za narednu fazu“, kaže Mina Kalezić, direktorka marketinga i prodaje vodeće konsultantske kuće za nekretnine u Srbiji – CBS International, koja je deo Cushman & Wakefield grupe.

Ko su kupci kondominijuma kod nas – mlađe ili starije osobe, porodični ili poslovni ljudi, muškarci ili žene?

„Na prvom mestu reč je o porodičnim ljudima, bilo mladim bračnim parovima, koji se najčešće odlučuju za dvosoban ili trosoban stan, bilo o parovima sa detetom koji planiraju širenje porodice, a njihov najčešći izbor je četvorosoban ili petosoban stan. Porodični kupci prepoznaju prednosti dodatnih sadržaja: privatnog parka, centralne dvadesetčetvoročasovne recepcije, video nadzora, obezbeđenja… jer su svesni da sve to doprinosi kvalitetu života cele porodice. Žene su svakako donosioci odluka u većini slučajeva.”

Šta je zajedničko budućim stanarima Wellporta, na primer?

„Želja da su u centru dešavanja, a ipak izolovani od gradske buke zahvaljujući komforu sopstvene privatnosti i sigurnosti doma. Većina njih radi u nekoj od kompanija na Novom Beogradu, a kada tome dodate i blizinu reke, biciklističkih staza, nekih od najboljih restorana u Zemunu ili uz reku, sportskih centara i terena za rekreaciju, bazena, tržnih centara, jasno je da žele da u toku dana izgube što manje vremena na putu od posla do kuće kako bi što više uživali u aktivnostima sa svojom porodicom, bilo u okviru privatnog parka Wellport ili na nekoliko minuta od svog doma.“

Kupci su prepoznali prednosti kupovine stanova u izgradnji: niže cene, prvenstvo izbora stambenih jedinica, mogućnost modifikacije svog budućeg doma. Zbog čega još je kupovina u izgradnji toliko popularna kod nas i u svetu?

„Pre svega, sama tražnja na tržištu diktira dinamiku i prodaje i izgradnje, a trenutno imamo situaciju da se tri do četiri puta više stambenih jedinica proda nego izgradi na godišnjem nivou, u periodu od 2014. godine do danas. S druge strane, veliki kompleksi od 300 i više jedinica, se grade fazno i prodaja počinje kao i na razvijenim tržištima sa samim početkom izgradnje i dobijanja građevinske dozvole. Kupci su se već navikli da rani izbor znači i najbolju cenu nekretnine, s obzirom na to da sa svakom fazom i cene stanova rastu. Ovo je naročito važno i za investicione kupce, jer kupovinom stana u prvoj fazi mogu da zarade i preko 20 odsto do kraja izgradnje celokupnog kompleksa“, kaže Mina Kalezić, čija je kompanija ekskluzivni zastupnik najvećih stambenih kompleksa u Beogradu, među kojim su Central Garden, Wellporta, Skyline i Voždove kapije.

Podelite:
Share on Facebook
Facebook