KAKO U SVOM STANU OBEZBEDITI MESTO ZA RAD

Pandemija virusa korona promenila je mnoge naše navike ali i način rada. Gotovo sve kompanije čija delatnost to dozvoljava, uvele su rad od kuće kao obavezu i tako umanjile mogućnost da se njihovi zaposleni zaraze i razbole.

Zbog toga se u mnogim kućama pojavio problem nedostatka radnog prostora u kojem se može raditi koncentrisano i posvećeno, isto kako se radi u kancelariji. Onima koji žive u većim stanovima je lako da sebi obezbede svoju radnu sobu, ali šta da rade oni koji nemaju takve uslove?

Uvek postoji rešenje, potrebno je samo biti maštovit, kreativan i praktičan. Prvi korak je – da dobro osmotrite svoj stan i razmislite o dve stvari: gde ima prostora za vaš kutak, kao i da li vam taj prostor omogućava mir i tišinu potrebnu za rad? Takođe, razmislite i o tome da li ćete, možda, vi smetati ostalim ukućanima ukoliko budete radili baš na tom mestu?

Prvo mesto koje ljudi odaberu kada počinju da rade iz svog stana je – trpezarija. Sto za obedovanje jeste zgodan zbog veličine, a i mnogima je to jedini sto koji imaju u svojoj kući, ali nije dobar kao dugoročno rešenje zbog nekoliko razloga.

To je mesto koje koriste svi ukućani – trpezarija i kuhinja su, uz kuptilo, najfrekventniji delovi svakog životnog prostora i samim tim ne pružaju mir potreban za produktivan rad tokom, najmanje, osam sati.

Zato se savetuje izbegavanje trpezarije i ulaganje u neki drugi kutak u stanu, ali i u radni sto. Razmislite – da li u svojoj spavaćoj sobi imate prostora za manji sto i stolicu, jer vam ništa više od toga ne treba.

Ako vam je terasa zastakljena, možda tu možete da napravite improvizovanu kancelariju?

Slobodan ugao u dnevnoj sobi je takođe dovoljan da se postavi jedna dekorativna daska za sto, nekoliko polica iznad za potrebna dokumenta i stolica koja će se svojim dezenom uklopiti sa ostalim elementima enterijera.

Pogledajte koliko imate plakara i ormana u svom stanu, koliko komoda koje vam, možda, baš i nisu neophodne. Sada je pravi trrenutak da ih zamenite radnim stolom i odgovarajućom bibliotekom.

Radni sto može biti i rasklopiv ako je pričvršćen za zid i ima samo jednu nožicu, a umesto da kupujete stolicu, iskoristite neku koju već imate, s tim što ćete joj dodati udobno jastuče. Umesto komode za televizor, na primer, postavite radni sto, a TV okačite na zid.

Veću prostoriju u svom stanu možete pregraditi paravanom ili policom za knjige,  iza čega ćete sebi napraviti lep radni prostor, skriven od ostalih ukućana.

 

Podelite:
Share on facebook
Facebook
Podelite:
Share on facebook
Facebook