TRENDOVI U OPREMANJU ENTERIJERA KOJI ĆE OBELEŽITI NAREDNU GODINU

Koji trendovi u opremanju enterijera će obeležiti 2019. godinu, koje boje i dezeni će biti dominantni, da li minimalizam odlazi u istoriju… za blog Port of Life objasnila je Jovana Radović, diplomirani arhitekta unutrašnje arhitekture, Showroom LUSSO.

„Naredne godine će dominirati zlatna i bakarna boja, kako u metalnim detaljima tako i u bojama tapeta i mebla za nameštaj, zavese i tepihe. Što se dezena tiče, preovladaće geometrijski oblici“, kaže arhitekta i dodaje da će i dalje biti aktuelan minimalistički stil.

„Minimalizam definitivno ne odlazi u istoriju, a osim toga i dalje je aktuelno pajanje nespojivog, klasičnog i modernog stila. Zbog toga se, na primer, ukrasi od gipsa sve češće javljaju u enterijerima”, kaže Jovana Radović. Ona je objasnila i da prilikom odlučivanja kako će izgledati zidovi u stanu, možemo slobodno da kombinujemo tapete i okrečene zidove.

„Kombinacija tapeta i okrečenih zidova daje mogućnost individualizacije svakog prostora“, objasnila je arhitekta, koju kupci novih stanova, često angažuju prilikom uređenja svog životnog prostora.  

Šta je ono što preferiraju prilikom izbora nameštaja i ostalih detalja?

„Pre svega traže udobnost, kvalitet i funkcionalnost. Insistiraju na univerzalnosti kroz oblike i završne obrade, pa tako najčešće biraju zemljane boje, prirodne materijale i po koji dizajnirani komad koji daje prostoru posebnu notu“, kaže Jovana Radović i dodaje da su kupci novih stanova veoma otvoreni za savete.

 „Sve više prihvataju naše sugestije i ideje. Trudimo se da uskladimo njihove želje sa raznovrsnom ponudom nameštaja i ostalih dekorativnih detalja.“

 Savete stručnjaka za uređenje enterijera najčešće traže kupci stanova u izgradnji jer mogu da ih prilagode svojim željama i potrebama.

Tako, na primer, prilikom kupovine stana u prvom kondominijumu na Novom Beogradu – Wellport, kupci u ranoj fazi gradnje mogu da zahtevaju određene modifikacije prostora i da na taj način usklade funkcionalnost i estetiku svog budućeg stana.

Upravo zbog toga su kondomonijumi sve popularniji kod nas i u svetu, a taj trend će svakako obeležiti 2019. kao i naredne godine.

 

Podelite:
Share on facebook
Facebook
Podelite:
Share on facebook
Facebook