ZAŠTO SAM KUPILA STAN U KONDOMINIJUMU

„Na prvi pogled ponuda stanova u Beogradu je velika, ali kada krenete u potragu za svojim porodičnim gnezdom, naiđete na niz  problema među kojima je najozbiljniji – kome verovati? Kom investitoru dati svoj novac i za to dobiti kvalitet i sve ostalo što je potrebno od stana koji kupujete za ceo život?“, kaže za blog Port of Life Ivana, koja je nedavno kupila stan za sebe i svoju tročlanu porodicu.

Ona je „nakon višemesečne potrage“, kako sama kaže, rešila da kupi stan u izgradnji, a ne već gotov, i to u prvom kondominijumu na Novom Beogradu – Wellport.

Zašto?

„Mnogo je razloga. Prvo – odabrala sam novogradnju. Stare zgrade mogu biti veoma šarmantne, ali stan u izgradnji je moguće prilagoditi sopstvenim potrebama. Želja mi je da sama odredim kakve će biti pločice u kuhinji, gde će se nalaziti rashladna i grejna tela, ali i da imam tuš-kabinu, ne kadu, a to sve može da se bira samo u stanovima koji se tek grade. Takođe, stanovi u izgradnji su povoljniji od već gotovih stambenih jedinica, a s obzirom na to da suprug i ja planiramo proširenje porodice u skorijem periodu, veoma nam je važno da štedimo.

Drugo – tražila sam investitora čiji dosadašnji rad je lako proveriti. Znate, to je kao kada birate krojačicu koja će vam sašiti haljinu – želite da vidite šta je pre toga šila, da li su njene haljine lepe i kvalitetne“, kaže Ivana i objašnjava kako je odabrala baš Shikun & Binui Group.

stan

„S obzirom na to da je Wellport projekat izraelskog investitora Shikun & Binui Group, koji je u Beogradu već izgradio kondominijume Central Garden i Voždove kapije, bilo mi je lako da proverim kako rade. Dopalo mi se! Videla sam da su to kvalitetne zgrade, ne samo lepe i moderne, da su građene po svetskim standardima. Takođe, imala sam sreću da moja koleginica već godinu dana živi u Central Gardenu i to sam iskoristila da detaljnije pogledam strukturu stana, kako izgledaju hodnici, liftovi, parking… Važno mi je bilo i to da ova kompanija ne posluje samo u Srbiji, već u celom svetu i da su slične stambene i poslovne komplekse izgradili u centralnoj i istočnoj Evropi“, kaže Ivana i dodaje:

„Želela sam da stan bude blizu mog posla kako ne bih svakodnevno provodila mnogo vremena u prevozu. Zato sam se fokusirala na Novi Beograd, gde se nalazi i firma za koju radim. Wellport nije jedini stambeni kompleks koji će biti nov u tom delu grada, ali jeste jedini koji nudi i druge sadržaje, a ne ’samo’ kvalitetan, komforan i moderan stan. Mom suprugu je bilo veoma važno da može da kupi parking mesto, ćerci što kondominijum ima park samo za svoje stanare, mada je to i meni bitno. Već je vidim kako vozi rolere ispred zgrade. Dakle, sa mojim izborom stana su se složili svi ukućani i to je najvažnije. Doduše, sada me nagovaraju da kupimo psa jer u blizini imamo i šetalište uz reku.“

Prilikom biranja svog novog stana Ivana kaže da joj je i bezbednost bila među najvažnijim uslovima.

„Kondominijum je zatvoreni tip stambenog kompleksa i zato ima centralnu recepciju, profesionalno obezbeđenje i video nadzor, i to 24 sata bez prestanka. Dakle, ne moram da brinem o bezbednosti i privatnosti. Kaže moja ćerka da će nam biti kao u hotelu, ali sa pet zvezdica.“

 

 

 

Podelite:
Share on facebook
Facebook
Podelite:
Share on facebook
Facebook