KIĆENJE JELKE – NAJLEPŠA USPOMENA IZ DETINJSTVA

Kićenje jelke je uvod u novogodišnje praznike i sve magične trenutke koje taj period donosi. Zato, ne propustite priliku koja vam se ukazuje samo jednom godišnje – da u krugu najmilijih svoj dom pretvorite u zimsku bajku, a zajedničko kićenje jelke u porodičnu tradiciju.

Bez obzira na to da li pratite trendove ili ne, jelka bi trebalo da bude u skladu sa enterijerom u kojem se nalazi, dodatni ukras vaše sigurne luke, postavljena u prostoriju u kojoj se ukućani najradije okupljaju – u dnevnoj sobi ili trpezariji. Važno je i da bude stabilna, kako bi deca i kućni ljubimci mogli bezbrižno da se igraju oko najlepšeg novogodišnjeg ukrasa u stanu.

Jelke sa busenom se preporučuju, pre svega jer će svoj život nastaviti i kada novogodišnji praznici prođu, zasađene u obliženjem parku ili vraćene u rasadnike u kojem su kupljene. Takođe, ako se vaše porodično gnezdo nalazi u zgradi koja je izgrađena u skladu sa ekološkim standardima, poput stanova u savremenom stambenom kompleksu kao što je kondominijum, te vodite računa o očuvanju životne sredine, onda je prava jelka prirodni izbor. Suština novogodišnjih praznika je radost, a miris četinara će svakako doprineti tome.

I ukrasi za jelku mogu biti od prirodnih materijala. Ne samo što su lepi, oni su i jeftini – šišarke iz parka, na primer, možete da ofarbate omiljenom bojom, kao i opalo lišće.

Sve što je potrebno je da pustite mašti na volju…

Neizostavni deo novogodišnjih praznika su i pokloni koji se stavljaju ispod jelke. Nije važno koliko koštaju već koliko ste truda i ljubavi u njih uložili. Upakujte ih u skladu sa bojama i dekoracijom na jelci, kako bi doprineli lepoti vašeg doma.

Slavljenje Nove godine bi trebalo da bude ispunjeno smehom, ljubavlju i porodičnom toplinom. Jedinstvenu prazničnu atmosferu sačuvajte u video snimcima i fotografijama za porodični album. Tako će slavljenje Nove godine deci ali i svim ukućanima, ostati u sećanju kao jedan od najlepših porodičnih doživljaja.

 

Podelite:
Share on facebook
Facebook
Podelite:
Share on facebook
Facebook